16.04.2018

За 10-та поредна година ГЕРБ - Враца организира хипотерапия за децата с аутизъм

ГЕРБ - Враца за 10-та поредна година организира хипотерапия за децата с аутизъм. Повече от 20 деца имаха възможност да яздят кон и да се забавляват край пещерата „Леденика".

„Радвам се, че в този слънчев ден сме пак заедно. За 10-та поредна година имаме възможност да споделим незабравими моменти с децата, техните родители и специалистите от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование във Враца. Благодаря на Веселин Стоянов, че всяка година се отзовава с предоставянето на безплатни карти, даващи възможност на децата да яздят. Надявам се, че кончетата вече са ваши приятели, а тези които са за първи път с нас ще се убедят, че това е едно прекрасно изживяване. Целта ни е да помогнем на всички деца. Пожелавам на Ви много настроение и успешна езда”, каза народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Враца инж. Петя Аврамова.

Пепа Иванова благодари от името на родителите за инициативата и възможността за безплатна терапевтичната езда, която се предоставя на децата.

„За четвърта поредна година се включваме в инициативата. В началото детето се страхуваше от конете. Постепенно започнахме с уроците и напредъкът е видим. В момента той язди без проблем и дори са грижи за кончетета”, каза Пепа Иванова.

Народният представител инж. Петя Аврамова, управителят на комплекса Веселин Стоянов, общинският съветник от групата на ГЕРБ Нели Стоянова и Николай Николов – член на Управителния съвет, подариха 32 едногодишни карти на децата за уроци по конна езда.

< Назад