24.03.2017

Владимир Вълев: Трябва да стимулираме децата да спортуват

Спортът е важен за здравето на децата, учи ги на дисциплина и постоянство. Затова е важно да ги привлечем към спортните зали и стадионите, да ги стимулираме да спортуват. Това коментира на среща с младежи от варненския район „Владислав Варненчик” световният шампион по кикбокс и кандидат на ГЕРБ за народен представител Владимир Вълев. Той изрази подкрепата си за усилията, които ГЕРБ полага за подобряване на спортната база и приветства идеята на бившия спортен министър Красен Кралев за физкултурен салон във всяко училище.

„Големи и знакови спортни обекти като Двореца на културата и спорта и Юнашкия салон, които бяха в окаяно състояние, вече са преобразени. Ремонтират се и други зали, а кметът Иван Портних се ангажира община Варна да обнови около 100 спортните игрища в града”, коментира Вълев. Кметът на района и ръководител на ГЕРБ – Владиславово Николай Костадинов, който също взе участие в срещата, изтъкна проектите, по които се работи, за да се подобри средата за живот на младите хора.

Владимир Вълев  акцентира, че голяма част от подрастващите нямат двигателна култура. „България е на първите места в Европа по затлъстяване на децата. За да ги запалим да спортуват, трябва да им осигурим подходяща база за тренировки”, изтъкна Владимир Вълев.

Той допълни, че в управленската програма на ГЕРБ няма разделение на спортовете между олимпийски и неолимпийски. „Това е важен знак, че трудът на състезателите се цени, без значение от спорта, на който са се посветили”, заключи кандидатът на ГЕРБ за народен представител.

Владимир Вълев призова младите хора да бъдат активни, да се борят за успеха. Според него на изборите на 26-и март хората трябва да изберат тези, които са показали, че работят и постигат резултати, а не популистите.

Шампионът, който миналата година завоюва световната титла при професионалистите в кикбокса, версия WAKO PRO, има зад гърба си 3 световни титли при аматьорите и 3 европейски - при аматьорите, а в момента се занимава с треньорска дейност.

 

„Убеден съм, че спортът е важен и за преодоляване на агресията сред децата. Учи ги да не се доказват с юмруци на улицата, а в достойно съревнование срещу равностоен противник”, категоричен бе Владимир Вълев.

 

< Назад