09.07.2017

Владимир Уручев и д-р Александър Александров бяха гости на XI Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания


Над 50 гълъба полетяха в небето на XI Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, организиран от Съюза на инвалидите в България и с финансовата подкрепа на общинската и областната администрация в Перник. Тази година той събра над 1500 изпълнители и творци от различни възрасти и краища на страната и от Република Македония. В рамките на два дни, днес и утре, те ще се представят с народни песни и танци,  с хумор и изпълнения от различни жанрове и музикални инструменти.
На откриването на събитието присъства кметът Вяра Церовска и нейният екип, народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров и  евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев.
Поздрав към участниците и гостите на фестивала отправи кметът на общината Вяра Церовска, под чийто патронаж се провежда той. Тя пожела на всички успешно представяне, приятни мигове сред приятели и  да запазят хубавите емоции.
„Скъпи участници искам да изразя подкрепата на Община Перник към вас и разбирането към проблемите, които имате . Радвам се, че го има този празник, всяка година е все по-многолюден и по-хубав. Надявам се доброто настроение да царува тези два дни в квартал „Църква“. Пожелавам ви сила и кураж, за да се справяте с трудните моменти, енергия и оптимизъм, за да се радвате на всеки ден“, сподели кметът Вяра Церовска.
За втора поредна година атракция на празника е така наречената  „Алеята на занаятите“. Тя беше посетена от кмета Вяра Церовска, която видя на живо как се приготвят различни кулинарни вкусотии и глинени съдове. Голям интерес предизвика и някогашният стан, от който са излизали пъстрите бабини черги. Предмети на традиционни занаяти, плетива, гоблени и разнообразни шедьоври на модерното изкуство, също събраха погледите на гостите.

< Назад