28.07.2020

Вицеадмирал Пламен Манушев се срещна с членове на СГЕРБ-Добрич

Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ в област Добрич вицеадмирал Пламен Манушев проведе среща с членове на клуба на Старейшини ГЕРБ по тяхна инициатива.

Той отговори на многобройните въпроси във връзка със ситуацията в страната. Членовете на организацията на СГЕРБ изразиха негодуванието си от призивите на президента за бунт и заявиха пълната си подкрепа към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководеното от него правителство. Подчертани бяха последните успешни стъпки на премиера и екипа му. Сред тях влизането на България в чакалнята на еврозоната и на банковия съюз, договорените 29 млрд евро по МФР и пакета „Следващо поколение ЕС“, набелязаните антикризисни мерки и т.н.

Вицеадмирал Пламен Манушев запозна присъстващите с оповестените от кабинета нови социално-икономически мерки на правителството в общ размер на 1,162.9 млрд. лв., от които за социални мерки – 731,5  млн. лв. и за икономически мерки – 431,4 млн. лв. с източник национален бюджет. Сред тях са добавка към пенсиите от 50,0 лв. за всички пенсионери за три месеца, увеличение на средствата за субсидии на лечебните заведения, повишение с 10 % на стойността на здравноосигурителните плащания за медицинска и дентална помощ, допълнителни средства за лични асистенти по Закона за личната помощ и т.н.

Коментирано бе състоянието на партийната организация и подготовката на предстоящите през   2021 година парламентарни и президентски избори.

Членовете на СГЕРБ заявиха готовността си за участват активно в провеждането им.

Решено бе такива срещи с вицеадмирал Манушев да се провеждат всеки месец. На тях ще се обсъждат както вътрешнопартийни теми, така и въпроси от национален и международен характер.

 

 

< Назад