22.03.2019

Великотърновският митрополит Григорий благодари на Цветан Цветанов за съдействието му при отпускането на средства за изграждане на библиотека към Митрополията

Великотърновският митрополит Григорий изказа сърдечни благодарности към председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов за финансовата подкрепа на правителството за изграждането на  библиотека към Митрополията. С постановление на Министерски съвет в края на миналата година бяха отпуснати 1,5 млн. лв. за църковната библиотека, която ще се превърне в наследник на книжовността на Патриарх Евтимий. „Много сме доволни, това е голяма помощ, която дължим на г-н Цветанов като народен представител от Великотърновска област, защото той запозна правителството с необходимостта да бъде изграден този нов книжовен център”, каза дядо Григорий.  Сградата, която  навремето е национализирана, е била ползвана за детска градина, а сега отново придобита от митрополията.

Сега сградата има спешна нужда от ремонт. В църковната библиотека ще има 35 000 заглавия, като фондът ще се обогатява непрекъснато. Великотърновският митрополит каза още, че ще положи всички усилия ремонтните дейности да завършат до края на годината.

< Назад