26.02.2018

Вежди Рашидов се срещна с новия посланик на Мексико за България - Давид Нахера

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна в София с новия посланик на Мексико за България(със седалище в Будапеща) - Давид Нахера, който по-рано днес връчи акредитивните си писма на президента.

В рамките на разговора посланик Нахера предложи под егидата на Комисията по културата и медиите в българския парламент да бъде предприета инициатива за обмен на изложби между двете страни, които да покажат артефакти от богатото културно наследство. Той поздрави Вежди Рашидов за усилията му българският талант да бъде показван в най-престижните музеи и зали в Европа и по света. Възможности за сътрудничество Вежди Рашидов и Давид Нахера видяха и в проекта „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“. Идеята е в града да бъде представена инсталация на знаменитите монументални пана на тримата известни мексикански художници на 20-ти век Диего Ривера, Сикейрис и Ороско.

На срещата присъстваха още народният представител и председател на парламентарната Група за приятелство с Мексико - Георги Свиленски и почетният консул на Мексико  Пенчо Ралчев.

< Назад