27.07.2015

Варненските депутати от ПП ГЕРБ Красимира Анастасова и Нели Петрова откриха пешеходна пътека в с. Старо Оряхово

Новоизградена повдигната пешеходна пътека беше открита от народните представители от ПП ГЕРБ-Варна Красимира Анастасова и Нели Петрова в с. Старо Оряхово, община Долни чифлик. Средствата за изграждането, за хоризонталната и вертикална маркировка на пешеходната пътека бяха осигурени от ПП ГЕРБ, след като граждани поставиха проблема пред варненските депутати от партията. Жители на селото от години се оплакват от натоварения трафик и високата скорост на автомобилите, с която водачите минават по пътя Старо Оряхово – Долни чифлик.

„Намерихме решение за изграждането на необходимата пешеходна пътека. Тя стана факт, благодарение на предоставените от ГЕРБ средства в размер на 4 000 лв. и със съдействието на Областното пътно управление”, заяви варненският депутат Красимира Анастасова.

„За мен като народен представител и председател на Гражданско сдружение „Карай умно, искам живот” пътната безопасност е кауза – за да спрем войната по пътищата, за да няма почернени майки!”, коментира на свой ред Нели Петрова. Тя благодари на Красимира Анастасова, която стана двигател на инициативата в Старо Оряхово. Двете положиха цветя на пътя в памет на Лора – дъщерята на Нели Петрова, която преди 4 години загина при жестока катастрофа на пешеходна пътека във Варна.

„Тази отсечка от третокласната пътна мрежа всъщност е главният път за Провадия. Въпреки че мястото е населено и в района живеят много хора, колите често профучават с повече от 150 км/ч. Ставали са много инциденти, някои от които, за съжаление, с трагичен край. Неотдавна беше пометен моторист, паметен знак край пътя и сега напомня за произшествието. Преди време загина и дете”, сподели главният инициатор за изграждането на пешеходната пътека Живко Петров. Той разказа, че от няколко години се бори за обезопасяването на пътя Старо Оряхово – Долни чифлик. „За да стряскам шофьорите, бях поставил дори чучело, което да наподобява полицай, но ефектът бе твърде краткотраен”, обясни 65-годишният мъж. Заедно с кмета на селото Тома Гайдаров той  благодари на народните представители за оказаното съдействието.

Официалното откриване на пешеходната пътека събра жители на Старо Оряхово. Някои от присъстващите запознаха депутатите и с необходимостта от повдигната пешеходна пътека в централната част на с. Ново Оряхово, откъдето минава пътя за курортния комплекс „Шкорпиловци”.

< Назад