03.10.2016

Валентин Радев: Кандидатите на ГЕРБ са узрели политици и ще спечелят президентските избори

Валентин Радев, народен представител от ГЕРБ, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Канал 3“ и „Радио К2“, заяви позиции по следните теми:

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ – Цецка Цачева и Пламен Манушев.

„Честито, имате си вече кандидат-президентска двойка!”, започна разговора Илиана Беновска. Тя обясни, че вицепремиерът е допуснал лапсус при произнасянето на името на кандидата за вицепрезидент, което е станало голяма „залъгалка” за сайтовете. Валентин Радев отговори: „По-добре човекът да е уцелил, отколкото да е сбъркал името!”

„Кажете ми, нека да не звучи популистки, кракто, с какво ГЕРБ има право да мисли, че кандидат-президентската двойка, начело с г-жа Цачева, ще спечели тези избори, било и на втори тур, на какво основание?”, попита водещата Илиана Беновска. Валентин Радев отговори, че е убеден, че Цецка Цачева и Пламен Манушев ще спечелят изборите. Той продължи, че от ГЕРБ разчитат на изградени политици, а всички са свидетели колко много са израснали ГЕРБ и неговите лидери. Народният представител от ГЕРБ заяви, че би попитал лидерите на БСП как така натоварват един човек, който до момента само е пилотирал самолет, с такова доверие. „Ние имаме много кандидати и се чудехме едва ли не кой да бъде, коя е най-успешната кандидатура, не за да победим, а за да е най-успешна за България!”, категоричен бе Радев. Той изрази мнение, че не може да се съгласи с тезата, че президентството и изпълнителната власт не могат да говорят в един глас, особено по външнополитически въпроси.

„Но нали се сещате и не мога да Ви го спестя. Плевнелиев, който се оттегли слава Богу, знам, че е неудобна тема за ГЕРБ това, но много често биеше в друга посока, различна от интересите на България, не говоря от общата политика на правителството и партията ГЕРБ!”, отбеляза водещата Илиана Беновска. Валентин Радев отговори: „Аз даже и това имам предвид, макар че аз му написах есемес когато беше в Панорама последния път – това е моят президент, браво за представянето! Тези мисли очаквах от един президент!”.

„На нас ни е омръзнало да гледаме компроматни войни. За съжаление в България, а и не само, е така. За всеки човек може да се извади слаба страна, хора сме, всеки нещо му се е случвало, или е бъркал, или някой негов близък. Няма да изреждам, да ставам говорител, какво ще се извади срещу г-жа Цачева, но как ще отговорите, имате ли представа, на тази компроматна война, която сега ще се развихри в 30 дни компресирано?”, попита водещата Илиана Беновска. Валентин Радев отговори, че г-жа Цачева ясно е казала днес, че не отива на битка, а на състезание. Тези думи са премислени и това го виждаме и в поведението на партията през последните години.

„Да, но веднага се качи клип, даже Сергей Станишев го спомена, как г-жа Цачева пее в една компания?”, попита водещата. Събеседникът й отговори, че такива неща тепърва ще излизат и затова е важно на такива позиции да се издигат изградени политици и зад тях да стои партия. Той продължи, че като гражданин иска да чува идеи и затова може да отговори на тези, които обвиняват ГЕРБ, че е криел кандидатурата си, че ГЕРБ е имал досега своите идеи, само ще ги структурира в лицата на двама души, които ще ги изговарят. „Това трябва да преценим, а иначе жълтините Вие ги обичате журналистите!”, подчерта Радев.

„Слушахте ли речта на Борисов, без да го хвалите какво Ви е впечатлението?”, попита водещата Илиана Беновска. Валентин Радев отговори, че от нещата, които е казал премиерът, става ясно, че партията издига узрели политици. В момента държавата се води от 8 партии, което не се е случвало досега, и това сплотяване го е правила именно Цецка Цачева.

Подаръците й към Валентин Радев.

Водещата подари на своя гост книгата с интервюто й с Ахмед Доган от 1992 г. с думите: „Не съм Ви подарявала една книга на един потенциален кандидат-президент, все още нямаме доказателства, че Ахмед Доган няма да бъде издигнат за президент, но може би това е символично!”. Тя подари на Радев и червена ябълка с молбата да я подари на г-жа Цачева от името на „Канал 3” и „Радио К2” и да й пожелае да не бъде гнила ябълка и като свърши мандата да извади една здрава червена ябълка и да кажа – аз бях такава. „Благодаря, убеден съм!”, завърши Валентин Радев разговора си с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Канал 3“ и „Радио К2“.

< Назад