30.06.2022

В Ямбол вдигат с 33% таксите за детска кухня, въпреки протеста на ПП ГЕРБ

Скандално решение взе днес Общински съвет Ямбол – увеличаване с над 33% на таксата за детска кухня. Стотиците семейства с малки деца до 3 години в община Ямбол получиха днес „подарък“ от съветниците на БСП  - скок на таксата за храна от детската кухня.

Съветниците от групата на ГЕРБ изразиха острото си несъгласие с предложеното от мнозинството в местния парламент решение за гласуване. Опитът на общински съветник от ГЕРБ да мотивира искането - да не се вдига в този тежък икономически момент таксата на най-уязвимите, предизвика гнева на председателя на Общинския съвет Антон Шиков /представител на Продължаваме промяната в Ямбол/. За да не се говори истината за инфлацията, за икономическите проблеми и трудности на младите семейства в държавата и общината представителят на управляващите в оставка, изгони общински съветник от ПП ГЕРБ. В знак на несъгласие с авторитарния и недиалогичен тон на работа в ОбС Ямбол групата съветници на ПП ГЕРБ напусна заседанието на Общински съвет Ямбол.

В политическа декларация ПП ГЕРБ Ямбол и общинските съветници заявяват, че „заглушаването на микрофона и отнемането на думата на представителите на опозицията в Общински съвет Ямбол, няма да заглуши истината и фактите за лошото управление!“.

„Искате семействата с малки деца в Ямбол да платят цената на лошото управление на държавата от ПП и БСП - инфлацията на основните стоки скочи над 25%, българските семейства живеят все по –трудно, наложеното поскъпване на цената на детската кухня в Ямбол е с 33% по-високо и невъзможно за плащане“, се казва още в декларацията на ГЕРБ Ямбол.

На обяд на опашката на детска кухня чакащите майки коментираха гневно новината, че местният парламент е вдигнал таксата за храна на най-малките. „Управляващите едно говорят, че много мислят за младите семейства и децата, а техните представители по места реално правят друго. Разочаровани сме“, каза млада майка в Ямбол.

< Назад