10.05.2019

Ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър посетиха Народното събрание по покана на депутата Димитър Бойчев

Възпитаници и преподаватели от несебърското училище СУ „Любен Каравелов“ бяха поредната група от област Бургас, която се запозна отблизо с работата на Народното събрание. 39 ученика от пети до дванадесети клас заедно с учителите си посетиха парламента по покана на народния представител от ГЕРБ Димитър Бойчев. Визитата им бе символичен подарък за положените отлични резултати в различни конкурси по повод патронния празник на училището. Бойчев заедно с колегата си Диана Саватева посрещнаха възпитаниците на учебното заведение, които бяха въведени в динамиката на работа на депутатите.

„Днес е важен ден за област Бургас, беше гласувано откриването на Медицински факултет в Бургас към бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров". От есента той ще приема първите си студенти. Образованието е приоритет не само на държавата, но и местната власт също участва активно, за да се разкриват нови учебни заведения, да се модернизира образователната инфраструктура“, сподели пред учениците Димитър Бойчев. Те отправиха още въпроси, свързано със сферата на образованието, както и с работата на самите депутати и функционирането на парламентарните комисии.

Учениците имаха възможност да разгледат сградата на Народното събрание, да се запознаят с нейната история и да надникнат в кулоарите на парламента. Те присъстваха и на парламентарен контрол, в рамките на който въпроси отправиха Димитър Бойчев и Диана Саватева съответно към министрите Красимир Въчев и Младен Маринов.

Димитър Бойчев получи като подарък рисунка, изобразяваща Провлака в родния му град Несебър. Картината е победител в конкурса по изобразително изкуство в СУ „Любен Каравелов“.

 

 

 

< Назад