22.09.2014

Тотю Младенов: Ще насърчаваме тридетния модел и отговорното родителство

„Държавата трябва да подпомага семействата с деца като насърчава тридетния модел и отговорното родителство. Заложили сме тези мерки в програмата на ПП ГЕРБ и ще ги изпълним през следващия мандат на управление“ . Това заяви кандидатът за народен представител  от листата на ПП ГЕРБ за област Враца инж. Тотю Младенов.  Той се срещна с жители на мездренските села Зверино, Очин дол, Елисейна, Ребърково, Дърманци и Типченица, за да представи акцентите в социалната политика на ПП ГЕРБ.

„Ще настояваме пред Брюксел, по примера на Франция, по програмите за временна заетост от 2015 г. да могат да се възползват зеленчукопроизводителите и животновъдите. Така те ще могат да получават работна ръка, на която с европейски средства ще се плаща заплата и осигуровки“, коментира кандидатът на ГЕРБ по време на срещата си в Зверино.  Тази възможност срещна одобрението на зеленчукопроизводителите, а преди няколко дни бе подкрепена и от животновъдите от Чирен, които споделиха, че в момента трудно биха наели със собствени средства допълнителни работници за разширяване на бизнеса.

В Очин дол Тотю Младенов представи на местните жители възможностите за развитие на селски туризъм по европейски програми. „В селото в момента има 5 къщи, които предлагат условия за настаняване, а потенциалът тук е много по-голям“, заяви Младенов.

< Назад