20.09.2014

Тотю Младенов: ГЕРБ ще приеме наредба в полза на животновъдите

„ГЕРБ е единствената политическа сила, която има цялостна програма с конкретни управленски мерки. За разлика от другите партии ние не залагаме на празните политически приказки, а на конкретните мерки”. Това заяви Петя Аврамова, водач на листата с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ Враца  „Имаме волята да работим, така че Северозападна България да не е символ на бедност и безнадеждност, а на развитие и просперитет”, допълни Аврамова и в подкрепа на твърдението тя изброи основните акценти в сферата на инфраструктурата, енергетиката и земеделието, които гарантират привличане на инвеститори.

Вторият в листата с кандидати за депутати от ГЕРБ във Враца инж. Тотю Младенов конкретизира мерките, които партията ще се предприеме в подкрепа на животновъдите. „Ще променим наредбата, за да може пасищата да се използват само и единствено от животновъдите“, каза Младенов по време на среща с животновъди от с. Чирен. Те алармираха Младенов, че въпреки законодателните промени, инициирани от ГЕРБ в 42-ото Народно събрание, в които ясно е записано, че животновъдите са с предимство при получаването на пасища, законът на много места не се спазва. Тотю Младенов призова областните управители да проверяват такива случаи по места и гарантира, че ГЕРБ ще приеме необходимата наредба още в следващия мандат.

„Ще настояваме в Брюксел от следващата година по програмите за временна заетост да могат да се възползват животновъдите и зеленчукопроизводителите. Важно е те да могат да получават работна ръка, на която с европейски средства ще се плащат заплата и осигуровки. Франция вече се пребори за това, ние също ще настояваме“, категоричен бе Тотю Младенов.

 

< Назад