21.03.2017

Теменужка Петкова и кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Търговище се срещнаха с жители на община Опака

Водачът на листата Теменужка Петкова и кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Търговище се срещнаха с жители на община Опака.

Теменужка Петкова посети пенсионерския клуб в града. Пред хората от третата възраст,  водачът на листата представи основнте приоритети от управленската програма на ПП ГЕРБ. „ Ще работим за ръст на българската икономика, за да гарантираме увеличение на социалните плащания, включително и пенсиите. Това следва да се случи на база на реални разчети, а не със средства от резерва. За нас е важно да гарантираме спокойствие за нашите родители” каза Теменужка Петкова.  Тя допълни, че важен приоритет на ПП ГЕРБ е стабилна пенсионна система, която гарантира предвидимост и спокойствие на хората в дългосрочен план. „Подобряването на благосъстоянието на възрастните хора се изразява не само в ръста на пенсиите, но и в предлагането на повече социални услуги за тях, включително и такива в домашна среда. От 1 юли 2017 г. всички пенсии, отпуснати до края на миналата година, ще се увеличат с 2,4”, каза Теменужка Петкова.  Тя обясни, че много важни за развитието на региона са проектите за изграждане на АМ "Хемус" и на индустриална зона в района на Търговище, които  трябва да се движат успоредно. „Сградите на старите казарми са в непосредствена близост до газопровода, както и до водоснабдителната инфраструктура. С изграждането на индустриална зона ще се разкрият нови работни места, младите хора ще останат в Търговище”, поясни Теменужка Петкова.

Кандидатите за народни представители д-р Венка Стоянова и Борислав  Борисов се срещнаха с жители на селата Горско Абланово и Люблен  в община Опака. Пред тях, те представиха акцентите от програмата на ПП ГЕРБ в секторите „Образование”, „Здравеопазване” и „ Правосъдие ”. Те обясниха пред хората необходимостта от въвеждането на електронна здравна карта и нуждата от честа профилактика на заболяванията. Като друг приоритет от програмата, кандидатите за народни представители посочиха и промените в Наказателно-процесуалния кодекс, с които  виновните ще бъдат осъдени, когато има доказателства за извършено престъпление, а не да бъдат оправдавани заради чисто формални предпоставки

Д-р Венка Стоянова поясни, че програмата на ПП ГЕРБ е изработена от ръководните екипи на министерствата от втория кабинет на Бойко Борисов и е напълно реалистична.  „ През последните два мандата постигнахме много, сега е време да надграждаме. Гласувайте ни доверие с номер 11 в бюлетината, защото България трябва да продължи по правилния път на разивитие”, каза в заключение д-р Стоянова.

< Назад