22.10.2019

Таня Христова, кандидат за кмет на Габрово: Продължаваме с благоустрояването и икономическото развитие на Габрово

„Ще продължим с това, което искат хората – с развитието на инфраструктурата в нашия град, с благоустрояването на кварталите  „Бичкиня”, „Трендафил” 2, „Младост” и други зони, в които ще насочим ресурс за цялостно благоустрояване. Също така в нашите планове са развитие на паркови зони. Предвидили сме реконструкция и благоустрояване на парк „Баждар” и „Синкевица”. Имаме план за изграждане на нов парк в района на новопостроената църква в кв. „Младост”. Продължаваме и с доизграждането на крайречни улици. Това, което предлагаме, е те да продължат от Дом на хумора и сатирата и Спортна зала „Орловец”.  Планирали сме изграждането на нова пътна връзка – продължение на ул. „Баждар” към ул. „Скобелевска”, където ще бъде обособено и място за паркиране. Ще има повече инвестиции за зони за спорт, за ремонт на дворните пространства на училищата и детските градини.” Това каза досегашният кмет на Габрово и кандидат за кмет от ГЕРБ Таня Христова по време на срещи с жители на града. Тя увери, че извън инфраструктурата, която е изключително важна за удобството и безопасността на габровци, усилия са насочени и към икономическо развитие на Габрово и привличане на инвеститори.

„Съвместно с държавата ще работим за създаването на нова индустриална зона между Габрово и Севлиево.  Нашият регион има потенциал за това, тъй като по традиция е силен в икономическото си развитие. Има една ключова инвестиция, която с радост мога да съобщя, че вече е във финалната си фаза. Тя е свързана с възможността нашият град да бъде достъпен и да успява да привлича повече интерес към себе си, включително и за нови инвестиции. Говоря за приключването на обходния път на Габрово, който вярвам съвсем скоро ще бъде последван и от началото на изграждането на самия тунел под Шипка. Това е изключително важна цел, която е свързана с развитието на нашия град”, обясни Таня Христова. Тя даде заявка и за реконструкция и благоустрояване на централния градски пазар, модернизиране на уличното осветление в Габрово по подобие на зоните, в които е извършено цялостното благоустрояване.

„Изключително важен приоритет ни е да имаме добър и екологичен градски транспорт. Припомням, че по нашите улици вече се движат 3 от новите екологични автобуса, подписахме договор за нови 8 и предстои подписването за още 3. Очакваме новите 11 автобуса да се движат по улиците на Габрово от средата на следващата година. Продължаваме да търсим възможности за закупуването на още нови автобуси, за да може качеството на градския транспорт да отговаря на нуждите на габровци”, увери Таня Христова.

Планирани са дейности и за развитие на спортната и туристическа инфраструктура – модернизиране на спорна зала „Орловец” и стадион „Христо Ботев”, и обновяване на футболното игрище с изкуствена трева, както и реновиране на хотел „Страноприемница” в „Етър”-а, обновяване на Дом на хумора и сатирата и Дом на културата.

 

 

 

 

< Назад