12.10.2019

Таня Христова, кандидат за кмет на Габрово: Поетапно решаваме проблема с водоснабдяването на габровските села

Кандидатът за кмет на Габрово от ГЕРБ Таня Христова се срещна с жители на габровски села и пред тях представи основните приоритети в програмата си за следващите 4 години.

„Успяхме съвместно с ВиК и държавата да водоснабдим 13 габровски села, разположени вляво на пътя по посока Севлиево, които до скоро се водоснабдяваха от севлиевското дружество и имаха системни проблеми с водата. През следващата година ще започне изграждането на друг водопровод, който ще захрани и селата вдясно на пътя в посока Севлиево. Водопроводът ще тръгне от кв. Русевци, на Думници ще има помпена станция и ще захрани селата Думници, Гайтани, Прахали, Мрахори, Гледаци, Пецевци, Чавеи, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армени и Явороц също към вътрешната водоснабдителна мрежа на гр. Габрово”, обясни Таня Христова.

Тя подчерта, че се полагат усилия и за асфалтиране на улиците по селата. „Вече завършиха планираните асфалтови работи на улици в с. Велковци и участък за с. Междене, улица в с. Орловци, улицата в с. Новаковци, която беше използвана за обходен път по време на реконструкцията на пътя Севлиево – Габрово. В нейния почти 1,5 км. обхват ВиК дружеството подмени водопровода, а с ресурс на Общината се изпълни асфалтирането й. По-голямата част от обектите по селата са възложени, някои вече се изпълняват. Това са селата Гергини, Борики, Яворец, Малини, Жълтеш, Райновци, Лесичарка и Златевци, както и Врабците, включващ участък към к-с Люляците. Предстоят да се добавят и други”, каза още Таня Христова.

 

< Назад