18.07.2017

Светлана Ангелова: Успешното решаване на агресията минава през целенасочена и координирана работа на всички институции, работещи с деца

“Успешното решаване на агресията минава през целенасочена и координирана работа на всички институции, работещи с деца”, каза днес народният представител от ГЕРБ-Русе Светлана Ангелова. Тя участва в кръгла маса на тема "Родителите, конфликтите, агресията и закрилата на децата", организирана от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание и Държавната агенция за закрила на детето.

 

„Основните усилия трябва да бъдат насочени към превенция на агресията, а не към справяне с нейните последствия“, посочи още Светлана Ангелова.  Тя подчерта, че интересите на детето трябва да са на преден план при работа със случаи на родителски конфликт.

 

Дискусията откри председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, а в нея се включиха народни представители, представители на изпълнителната и на местната власт, на институции и неправителствени организации.

< Назад