16.03.2017

Светлана Ангелова: Предлагаме реални решения чрез диалог и инвестиции в българското образование и увеличаване доходите на учителите

Предлагаме реални решения чрез диалог и инвестиции в българското образование и увеличаване доходите на учители“, каза днес при срещата си с РС на КНСБ – Русе и учители кандидатът за народен представител в 19-и МИР- Русе Светлана Ангелова.

 

Работещата икономика и високите доходи са обвързани с качественото образование. Инвестицията в образованието е инвестиция в бъдещето на България, отбеляза тя.


Колегите и Екатерина Иванова и проф. Михаил Илиев споделиха заявеното в програмата на партията по отношение на приоритет „Образование“, предвидено за развитието през следващите четири години. Те изтъкнаха приетата преди близо година нова нормативна уредба в сферата на средното и професионалното образование.


Увеличаването на грамотността на учениците ще стане с координирани действия, всяко дете да посещава училище и задължителните предучилищни групи. Необходимо е да обвържем социалните помощи и добавки с ходене на училище. Семействата, чиито деца не ходят на училище, няма да получават социални помощи“, коментира Екатерина Иванова.

В хода на разговора бе изтъкнат недостигът на млади и подготвени кадри, както и необходимостта от утвърждаване престижа на българския учител. С предизборната си програма ГЕРБ гарантира удвояване заплащането на учителите до края на мандата и подкрепа за младите учители, посочиха кандидатите за народни представители.

 

Предстои промяна на формулата на делегираните бюджети в образованието, а финансирането няма да зависи само от броя на децата.

 

Изтъкнато бе доброто партньорство между държава и местна власт по време на управлението на Министерски съвет с министър председател Бойко Борисов за осигуряване на повече инвестиции с оглед подобряване енергийната ефективност на училищата и детските градини в града. Благодарение на спечелен проект е създадена достъпна среда и подобрена енергийната ефективност и в Русенския университет.

 

Кандидатите за народни представители призоваха да се гласува с номер 11 в бюлетината на 26 март, за да завърши успешно реформата в образованието.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

< Назад