04.04.2017

Светлана Ангелова подкрепи певческата група на Батишница за участие във фестивала XXI Старопланински събор “Балкан фолк 2017

Избраният за народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова подкрепи днес фолклорната дамска певческа група от село Батишница /Община Две могили/, която ще участва в XXI Старопланински събор “Балкан фолк 2017”.

„Радвам се, че във вашето красиво населено място има множество талантливи деца, младежи и възрастни самодейци в областта на българското народно песенно, инструментално и танцово изкуство. Оценявам високо вашата работа и голям ентусиазъм, с който се включвате във различни събори и фестивали. Надявам се след около месец журито на ежегодния празник на неповторимата ни самобитност и народност да оцени по достойнство способностите ви. Такива прояви запазват и обогатяват уникалното ни народно творчество, което ни прави горди, че сме българи”, каза по време на срещата си с певческата група г-жа Ангелова.

Тя приветства художествената ръководителка, която с всеотдайност, любов и професионализъм разкрива пред всички желаещи красотата на българския фолклор.

Събитието ще се проведе от 11 до 17 май в рамките на Музикални празници “Евро фолк” в град Велико Търново. Музикалните празници се провеждат в различни градове и държави на Европа през цялата  2017 година и сa под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF

< Назад