26.02.2020

Структурите на ГЕРБ в Самоков и Долна Баня се срещнаха със заместник-социалния министър Зорница Русинова

Структурите на ГЕРБ в Самоков и Долна баня и симпатизанти на партията в двете общини проведоха среща със заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова. На нея присъства председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, а домакин на събитието бе народният представител от ГЕРБ-София област Валентин Милушев.

Зорница Русинова представи приоритетите на правителството в областта на социалните, младежките и семейните политики. По време на срещата фокус бе поставен върху финансирането на програмите за деца и възрастни хора с увреждания, както и правилното разпределение на средствата по тези програми. Дискутирана бе и реформата в домовете за деца, лишени от родителски грижи и полагането на грижа за тях в семейна среда чрез осиновители и приемни семейства. Русинова уточни, че друг важен приоритет е борбата с неграмотността при малцинствените групи, а мерките за превенция са насочени към редовното посещение в детски градини и училища. Тя представи и новата програма в подкрепа на пазара на труда, по която работодателите ще могат да кандидатстват, за да  организират детски кътове на работното място с цел облекчение на работещите родители.

По време на срещата заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев коментира ситуацията с разпространението на  коронавируса в части от Европа. „Държавата взима всички възможни превантивни мерки. Външно министерство следи обстановката и е в постоянен контакт със страните от засегнатите региони“, каза Георгиев.

 

 

< Назад