28.09.2019

Станислава Стоянова в Свищов: Днес празнува обновен и непрестанно обновяващ се град

 

Народният представител от ГЕРБ – Велико Търново Станислава Стоянова бе гост при официалното откриване на празниците на град Свищов „Свищовски лозници”. На събитието се стекоха стотици жители и гости на града, които препълниха централния площад „Алеко“. С голяма радост и вълнение народният представител се обърна с поздрав към всички.

По думите на Станислава Стоянова „Свищовски лозници” вече има толкова дълга традиция, че няколкото дни, в които той се провежда пресъздават красотата, чара и неповторимата атмосфера на един от най-българските градове, а всеки жител или гост успява да усети пулса на Свищов.

„Този повод е не просто празник на народното творчество, спомен за фолклорните ни традиции или няколко дни, които използваме за срещи с роднини и приятели. Това е времето, когато нашият бит, култура и аристократизма на един вечен европейски град се вплитат в едно, за да ни напомнят, че Свищов е тук, че го обичаме и че ще го съхраняваме“, каза в приветствието си народният представител.

Станислава Стоянова заяви още: „Днес ние празнуваме в един обновен и непрестанно проспериращ се град, който личната инициатива и добрата воля на управлението на местно и национално ниво постепенно измъкват от застоя и връщат в коловоза на нормалното градско развитие. Принос за всичко това имат кметът на града Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и техният екип“.

 

< Назад