08.03.2017

Станислав Иванов: ГЕРБ е предвидима партия, която изпълнява своите обещания и стои зад програмата си

Медия: Радио К2

Станислав Иванов, кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ, 25 МИР София, в предизборен дебат в ефира на „Радио К2” на 8 март 2017 г., заяви позиции по следните теми:

Кой е Станислав Иванов и защо се кандидатира за народен представител?

Станислав Иванов обясни, че преди да започне да се занимава с политика е работил в общински структури на Столична община, като консултант по проекти, като заемащ различни длъжности в транспортни предприятия. Той продължи, че е бил привлечен от идеите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов и вече 3 мандата е народен представител. Бил е член на Комисиите по транспорт, по европейски фондове и по околна среда.

Основните акценти в икономическата политика на ГЕРБ.

Станислав Иванов заяви, че през последните години икономиката в България се развива добре. както при първото правителство на Бойко Борисов, така и при второто европейските фондове са работели. Показателен е и фактът, че в момента безработицата в страната е 7%. Иванов продължи, че приоритети на ГЕРБ са създаването на капиталов пазар, намаляването на административната тежест върху бизнеса и създаването на индустриални зони. По този начин икономиката ще продължи да се развива добре. Кандидатът за народен представител подчерта, че ГЕРБ са далеч от идеите на БСП за връщане към плановата икономика.

Станислав Иванов се съгласи, че административната тежест наистина е голяма, но от ГЕРБ предлагат конкретни решения на този проблем. Например когато някой поиска дадена услуга от община или друга институция да предоставя декларация за липса на данъчни задължения и тогава служителят е длъжен да провери в рамките на законно установен срок и да издаде документ.

Станислав Иванов обясни, че ГЕРБ са заложили 1500 лева средна и 650 лева минимална работна заплата в края на 4 годишния мандат. Единственото перо, което ще натежи в началото на програмния период е около 300 милиона за заплати на учителите, които не са предвидени в държавния бюджет за тази година. ГЕРБ ще направи така, че държавата да продължи да се развива по начина, по който се е развивала до момента. Ако продължим успешно борбата с корупцията и приходните агенции работят както досега, нещата ще се случат. Тук Иванов вметна, че по времето на управлението на Пламен Орешарски не е имало шеф на митниците. За 2013 и 2014 няма данни за нивото на контрабандата в България. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ заяви също така, че през 2013 и 2014 натискът върху бизнеса е бил най-голям.

Финално обръщение към слушателите.

Станислав Иванов каза, че избирателите трябва да гласуват за ГЕРБ, защото ГЕРБ е доказал, че е предвидима партия, изпълнява своите обещания и стои зад програмата си. „Нашите приоритети, заложени в програмата в тяхното цифрово изражение, са ясни, те са доказуеми, за разлика от колегите от БСП, които само прехвърлят някакви фрази. ПП ГЕРБ гарантира на българските избиратели 1500 лева средна работна заплата, 650 лева минимална работна заплата, гарантираме индустриалните зони, гарантираме намаляване на административната тежест върху бизнеса. Знаете за приоритетите в образованието, нещо изключително важно. ПП ГЕРБ е разработила програма във всички сфери на икономиката, програма, която, ако се изпълни, България ще стане едно по-добро място за живеене. По данни на ЕК икономическият ръст се очаква да падне от 3,8% на 3,4%, а дори и на 2,8%, това нещо не бива да го допускаме, не трябва да се връща кабинета „Орешарски”, не трябва да се връщат БСП, защото те ще доведат до понижаване на нивата на икономиката. Бюлетина номер 11 на 26-ти март!”, заяви Станислав Иванов.

< Назад