20.09.2017

Снежана Дукова: Избрахме за членове на ВСС добри професионалисти

В разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2“ народният представител от ГЕРБ и зам.-председателят на парламентарната група на партията Снежана Дукова заяви, че е много ядосана на публикация в „Дневник". Тя обясни, че от известно време пултът й за гласуване в пленарна зала не работи и при гласувания сигнализира с ръка, за да може да упражни правото си на глас. Въпросните издания пък написали, че Снежна Дукова давала сигнал на ПГ на ГЕРБ как да гласува с вдигане на ръка. „Аз съм супер разочарована, защото аз съм човек от гилдията и уважавам журналистите и тяхното присъствие! Не може тези безумни лъжи!", възмути се Дукова.

Тя заяви, че днешният ден е бил изключително важен, защото са били избрани членовете на ВСС от парламентарната квота. Техните кандидатури са били презентирани. „Аз смятам, че избрахме добри професионалисти и оттук нататък това, което като политическа партия сме се ангажирали за съдебната реформа ще продължи в един професионален канал и ще се случат нещата, които бихме искали!", категоричен бе народният представител от ГЕРБ.

Във връзка с развитието на съдебната реформа, Снежана Дукова подчерта, че именно от ГЕРБ са имали куража да започнат съдебната реформа и имат намерение и да я завършат. Тя се съгласи с водещата, че може би на хората вече малко е поомръзнала тази тема. „Мисля, че новият ВСС ще си влезе във функция, ще започнат динамични промени и ще вървим с бързи темпове. Това е много важно, още повече на прага на европредседателството! Мисля, че нещата ще се случат по-бързо!", заяви Дукова.

Снежана Дукова изрази задоволството си от непрекъснато нарастващия международен авторитет на България и премиера Борисов. „В личен план се чувствам изключително горда и удовлетворена. Отношението на европейските лидери към него говори само за себе си. Всичко това представлява доста висока оценка за ръководеното от Борисов правителство“, коментира народният представител.

По темата с отхвърлянето на ветото на президента върху Закона за опазване на околната среда, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ каза: „Според мен това вето надскочи боя на институцията. Смятам, че това трябва да се случи, че на хората трябва да се обяснява, смятам, че екоорганизациите понякога надскачат боя си многократно, комерсиално и в лична изгода!".

 

На въпрос имало ли е прояви на лобизъм при вземането на решение за покупка на боен самолет за военно-въздушните сили, Снежана Дукова отговори, че парламентарната комисия трябва днес да излезе с окончателен доклад. Тя подчерта, че това не е разследване, а изясняване на фактите и обстоятелствата. Народният представител каза, че от ГЕРБ смятат, че процедурата е била предопределена, че лобизъм има, но не от страна на ГЕРБ, а от нечия друга. „Колега извади достоверни документи, които визираха точно този проблем и аз мисля, че изнервеността на президента не му носи дивиденти!", категорична бе Снежана Дукова. Според нея спокойният и толерантен тон на премиера е верният път.

Във връзка със заявката за нов политически проект на Слави Трифонов, тя коментира, че политиката не е сцена на шоу, а сериозно занимание. „Ако в шоуто ти си получил някаква адекватност за определено време до този момент, даже и там нещата започват да залязват според мен. Мисля, че е много сложно да се прави политически проект, а и в края на краищата никой не забранява, демокрацията е това. Но смятам, че нашият народ узря за политиците и в следващите избори анонсите ще бъдат наистина за тези, които правят, които реализират, които движат, които развиват. А площадни сценки не са нужни на България, на България е нужно действие! Мисля, че няма да успее, с една дума!", завърши Снежана Дукова.

< Назад