06.08.2019

Росен Даскалов бе представен като общински ръководител на ГЕРБ-Русе

«Пред вас има един позитивен и иновативен човек с много идеи», заяви по време на пресконференция днес народният представител и областен координатор на ГЕРБ Пламен Нунев при представянето на новия общински ръководител на ГЕРБ – Русе Росен Даскалов. Пламен Нунев отбеляза, че Даскалов е готов да работи активно за развитието на Русе. 

"След Националното събрание на ГЕРБ съгласно указанията от нашия председател започва един процес на обновяване на партията и в национален, и в регионален план", посочи Нунев и допълни, че това е свързано с привличане на нови лица в структурите, включително и на ръководни позиции.

«Има успели и доказали се хора, които искат и имат желание да участват в партийния живот на градовете и населените места», добави депутатът. 

«Не е стоял въпросът Росен Даскалов да бъде кандидат за кмет и да бъде кандидат за общински съветник от ГЕРБ", категоричен бе Пламен Нунев. Той призова да спрат всякакви спекулации по темата занапред. Уставът на партията не е нарушен, заяви Нунев по отношение утвърждаването на Росен Даскалов за общински ръководител. Областният координатор разясни как е станало това в хронологичен план от 12 юли тази година насам. Оттеглянето на досегашния общински ръководител е станало по личен мотив, като настоящият ще изпълнява функциите си до края на мандата през 2020 година. Новият общински ръководител е представен на областното, общинското ръководство, а понастоящем тече представянето му в отделните региони, на които е разделен условно Русе и общината. 

«Комуникираме си с цялото общинско ръководство. Всеки има право да изразява мнения и становища от всякакъв характер, но вътрешнопартийните проблеми не трябва да се решават чрез медиите», коментира в отговор на журналистически въпроси Пламен Нунев. По този повод той изтъкна, че има вътрешни правила за работа и указания на национални ръководни органи, които трябва да се спазват от всички членове.

Ще има надграждане на стореното досега в положителен план от общинското ръководство на партията в тясно взаимодействие с областното ръководство на ГЕРБ, стана ясно от изявлението на Пламен Нунев пред медиите. 

«Аз на първо място съм един родолюбец и за мен на първо място стои въпросът: «Можем ли да направим така, че нашият град да пребъде във времето», сподели на свой ред Даскалов.

«Винаги ми се е искало нашият град да изглежда по начин, по който изглеждат водещите столици и градове в Европа. Г-н Даскалов винаги е е търсил отговор на въпроса как нашият град би могъл да изглежда по подобен начин. В тази връзка бе направен паралел с успешен бизнесмодел, на водещ немски автомобилен производител, който винаги се променя към по – добро благодарение усилията на много хора", коментира Нунев. 

«Смело мога да кажа, че почти няма човек в нашия град, който да не ме познава», отговори на питания от медиите Росен Даскалов, като се позова на своята дългогодишна работа в сферата на автомобилизма. «Хората се радват като ме виждат и казват, че е крайно време да има такъв човек, който да е деен и да има желание за надграждане на това, което в момента намираме в общинските структури», отбеляза още новият  общинският председател на партията в Русе. 

Росен Даскалов сподели накратко как е станало предложението му за общински ръководител, какво мисли да направи занапред за подобряване на партийната структура и говори за успешната работа на дружествата си досега. 

Понастоящем текат номинационните събрания в осемте общински структури на ПП ГЕРБ, отбеляза в хода на пресконференцията Пламен Нунев. Те започнаха на 25 юли при краен срок 10 август. Вчера приключи номинационното събрание в община Сливо поле. Остават още 2 – едното ще бъде на осми август в Русе, а второто – в община Иваново.

< Назад