03.12.2017

Ръководството на ГЕРБ поздрави структурите на ГЕРБ по случай 11-ия рожден ден на партията

Ръководството на ГЕРБ поздрави структурите на партията по случай 11-ия рожден ден на ГЕРБ. Специалният поздравителен адрес е подписан от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и от тримата заместник-председатели на партията Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Ето и пълния текст на поздравителния адрес:

 

 

 

ДО

ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПП ГЕРБ

ОБЛАСТНИТЕ КООРДИНАТОРИ НА ПП ГЕРБ

ОБЩИНСКИТЕ РЪКОВОДСТВА НА ПП ГЕРБ

КМЕТОВЕТЕ ОТ ПП ГЕРБ

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ

ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ

ПГ НА ПП ГЕРБ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Днес ГЕРБ навършва 11 години! Основавайки партията на 3 декември 2006 година, си поставихме за цел да сложим край на безпринципното управление на България. Към онзи ден коалицията, която макар и фактически да присъедини България към Европейския съюз, реално отдалечаваше страната ни от стандартите и ценностите на Европа. За нас европейското семейство не е формалност и участието в него е на първо място основано на правила и доверие. А по онова време доверието към българската държава липсваше – както от страна на европейските ни партньори, така и най-вече от българските граждани.

 

Затова от ГЕРБ поехме отговорността да обединим гражданите в стремежа ни за европейското развитие на България. Тогава взехме решение, което се оказа изключително правилно и ни помага и до днес – да се явяваме самостоятелно на всички избори и винаги да се стремим да управляваме сами. А ако гласовете на гражданите са такива, че се налага да участваме в коалиционно управление, да го правим единствено с партии в център-дясно и след подробно разписано коалиционно споразумение. Това укрепи доверието към нас и хората знаят, че когато управлява ГЕРБ е ясно кой носи отговорността за България.

 

Заради нашата принципност, откритост и отговорност, успявахме да спечелим почти всички избори през последните 11 години. За този период допуснахме само една сериозна загуба, но тя ни отрезви и ни направи по-силни. Освен това ни показа ясно, че тези, заради които влязохме в политиката, не са се променили ни най-малко за последното десетилетие. При ГЕРБ обаче развитието е видимо. Признавахме си грешките винаги, прочиствахме се и продължавахме напред. Благодарение на това ставаме все по-добри в работата си и това се вижда ясно от все по-ускоряващите се темпове на растеж, който е доказателство за добре свършената ни работа.

 

Спрямо годината на учредяването на ГЕРБ, Брутният вътрешен продукт на България вече се удвои. Основната заслуга за това е на ГЕРБ, защото двете тройни коалиции, доминирани от БСП, ни оставяха кризи, растящи дефицити, задълбочаващи се дългове, изхарчен резерв, спрени еврофондове, намалени кредитни рейтинги, икономически спад и международна изолация. Обратно – и при трите си правителства, ГЕРБ носи на България стабилност, балансирани бюджети, намаляване на дълга, увеличаване на фискалния резерв, работещи еврофондове, повишаване на кредитните рейтинги, икономически растеж и уважение сред международните партньори. Откакто гражданите ни повериха управлението на страната, България неизменно е сред лидерите по макроикономически показатели и растеж в Европейския съюз, което ни доближава с бързи темпове към средните стандарти в Европа.

 

Разбира се, всичко това би останало само статистика, ако не беше използвано за повишаване на качеството на живот на хората. Построихме и рехабилитирахме хиляди километри магистрали, пътища и жп-линии. Изградихме стотици пречиствателни станции, водни съоръжения, канализации и депа за отпадъци. Обновихме обществената среда във всички български общини, а столичното метро се превърна в един от най-успешните инфраструктурни проекти в цяла Европа. Подкрепяме бизнеса да създава стотици хиляди работни места. Не се поддадохме нито за момент на изкушението да увеличим данъците. Намалихме в пъти контрабандата и организираната престъпност. Увеличихме многократно инвестициите в здравеопазването и образованието. Утвърдихме устойчив ръст на пенсиите и минималната работна заплата.

 

Във външнополитически план ГЕРБ изгради доверие сред нашите съюзници, въз основа на което България се превърна както в лидер и крепител на стабилността на Балканите, така и във важен фактор при взимането на решения за бъдещето на Европа в Брюксел.

 

Днес, 11 години след началото, продължаваме борбата за европейското развитие на България. Колкото и невероятно да изглежда, близо 11 години след присъединяването ни към Европейския съюз, в България има сили, които искат отново да ни тласнат в други посоки и по други пътища. През последното десетилетие ГЕРБ е единственият гарант, че бъдещето на децата ни ще бъде европейско. И ние ще продължаваме да го отстояваме, независимо какво ще ни струва това. Въпреки всички конспирации и саботажи от страна на опонентите ни, правителството ни ще запази стабилността в държавата. Ще го правим не заради председателството на ЕС, а заради българите. Защото ние обичаме 100% от българския народ и работим за доброто на всички.

 

На всички Вас, които работите активно за каузата на ГЕРБ, пожелаваме търпение, разум и вяра. Помнете, че критериите към нас са по-високи. И обществото, и медиите, и чуждестранните ни партньори очакват от нас да бъдем еталон за морал и професионализъм. Това е високата летва, която сами си поставихме и ще поддържаме и занапред. Така че не се отпускайте и се пазете от всичко порочно, защото грешките няма да се толерират.

 

Бъдете отворени към младите, образованите и трудолюбивите! ГЕРБ е семейство, в което има място за всички, които са добронамерени и работливи. Усилията на всеки се виждат и оценяват.

 

В личен план бъдете здрави и спокойни. България става все по-добро място за живот, където децата ще имат по-добър живот от този на родителите си!

 

 

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

03.12.2017 г.

Гр. София

Бойко Борисов

Председател на ПП ГЕРБ

Цветан Цветанов
Зам.-председател на ПП ГЕРБ

Йорданка Фандъкова
Зам.-председател на ПП ГЕРБ

Димитър Николов
Зам.-председател на ПП ГЕРБ

< Назад