24.06.2019

Ръководството на ГЕРБ-Перник уважи фолклорния празник в кметство „Изток“

И тази година пернишкото кметство "Изток" бе място на среща на творчество, свидно пазени традиции и обичаи. Регионалният фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България се провежда за осма поредна година в местността „Ладовица“, чиито поляни са богати на билката еньовче. Еньовденската фолклорна палитра събра над 270 любители от различни фолклорни области на България  и допринася за представянето на фолклорните музикални традиции у нас. Стотици гости, сред които бяха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният екип, народният представител д-р Александър Александров и общинският съветник Любен Лазаров, се потопиха в магията на автентичния български фолклор.

Фестивалната надпревара  по традиция беше открита от кмета на населеното място инж. Емил Костадинов.

"Използвам този прекрасен празник, за да ви пожелая да бъдете здрави, все така неуморни и винаги млади по дух! Поздравявам ви за нестихващия ентусиазъм и неизчерпаемата енергия, с която правите нашия делник по-красив и по-ведър! Не спирайте да творите и да ни давате пример с дейността си! Нека заедно да се потопим в магията на българския фолклор! Да запазим традициите живи,  така както нашите предци ги съхраниха за нас", сподели инж. Костадинов.

Програмата е наситена и разнообразна, като се надиграват, надпяват, демонстрират умения и показват запазените и до днес родни обичаи.

 

 

< Назад