01.03.2022

Проф. Костадин Ангелов: Държавата се разпада пред всички ни, българските граждани в Украйна са в безизходица

Правителството и управляващата коалиция така и не осъзнаха, че във времена на кризи е нужно единство. Това се вижда особено силно днес, когато на няколкостотин километра от страната ни има война, а Министерски съвет решава да закупи 5 млн. таблетки Калиев йодид. Срамно е това, което става с нашите сънародници – българските граждани в Украйна, изпаднали в състояние на безизходица. Виждаме разпада на държавата пред очите ни. Това заяви народният представител от ГЕРБ-СДС от Великотърновски регион и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ проф. д-р Костадин Ангелов. Той бе категоричен, че ако в тази ситуация ГЕРБ имаше правителство, няколко министри щяха да бъдат на границата на Румъния с Украйна, дори в самата Украйна и нямаше да се приберат, докато не бъдат върнати у нас всички желаещи български граждани.

ГЕРБ-СДС е единствената парламентарно представена коалиция от политически сили, които ясно защитават християндемократическите ценности, родолюбието, мира и хуманизма, европейската принадлежност на България, бе категоричен кметът на Велико Търново и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов. Заедно с проф. Костадин Ангелов и общинския координатор Евгени Стоев те ръководиха събрание на организацията на ГЕРБ в Старата столица, излъчило 16 делегати за националния изборен форум на 13 март.

Когато е трудно, най-лесно е да избягаш. Благодарим ви, че оставаме заедно, въпреки цялата поредица от репресии, манипулации, фалшиви новини, на които ГЕРБ бе подложена през последната една година. Доказали сме, че можем да носим отговорност, особено когато държавата е в криза. Бъдете близо до хората, каквато е поначало нашата политическа философия, бъдете активни и помагайте на обществото с решаването на неотложните и задълбочаващи се проблеми. Българският народ е мъдър и осъзнава, че „почтените“ носители на „промяната“ водят страната ни единствено в една посока – надолу, обърнаха се към членовете и симпатизантите на ГЕРБ Велико Търново Даниел Панов и проф. Костадин Ангелов.

< Назад