20.11.2018

Представители на Предприемачи и Жени ГЕРБ от област Пловдив са на посещение в Брюскел по покана на евродепутата Ева Майдел

Представители на Предприемачи и Жени ГЕРБ от област Пловдив са  на  тридневно посещение в Брюскел. Те са в белгийската столица по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и със съдействието на областния координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев.
Групата от област Пловдив е водена от областния ръководител на ПГЕРБ Никола Христозов и на ЖГЕРБ Евелина Апостолова. По време на посещението си в Брюксел представителите на ГЕРБ-Пловдив област вече имаха възможност да посетят  пленарната зала на Европейския парламент и получиха информация за неговите правомощия, както и за работата на комисиите.
Пред гостите Ева Майдел представи големия успех за отпадане на таксите за роуминг в рамките на Европейския съюз, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн, както и стъпките, по които се върви за намаляване на банковите такси за преводи в евро. По думите на българския евродепутат тези такси са най-високите в сравнение с всички страни в еврозоната. В момента българските потребители плащат между 30 и 60 лева, за да преведат 10 евро в друга държава в ЕС. По време на срещата беше засегната и темата за Брекзит.

< Назад