01.06.2020

Представители на ГЕРБ присъстваха на първа копка на нова детска градина в Пловдив

В Международния ден на детето общински съветници от ГЕРБ и районните кметове присъстваха на първа копка на изграждането на нова детска градина в Пловдив. Символичният старт на обекта бе даден от кмета на града Здравко Димитров и кмета на район „Източен” Иван Стоянов.

Сградата ще бъде на два етажа и в нея ще има четири групи. Предвижда се на  покрива да има слънчева инсталация за битова гореща вода, централно парно отопление. Детската градина ще разполага с плувен басейн и физкултурен салон, а дворът ще бъде озеленен, с поливна система, с люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.

Новата детска градина ще се намира на улица „Богомил“ в квартал „Гладно поле“. Общата й стойност е 1 950 287 лв. Обектът е част от проекта BG16RFOP001-1.003-0001 „Образователна инфраструктура“ - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, Процедура „BG16RFOP001-1.003 - Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“.

Водосвет за успех на начинанието отслужи отец Ангел, а на събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Александър Държиков, началникът на РУО Иванка Киркова, заместник-кметове.

< Назад