06.12.2018

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с Алън Бързин от Борда на директорите на Фондацията на Интерпол

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с Алън Бързин, бивш директор на Службата за гранична сигурност на САЩ и заместник-секретар по вътрешната сигурност на САЩ. В момента Бързин е член на Борда на директорите на Фондацията на Интерпол със седалище в Женева.

Алън Бързин поздрави председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов за скорошното му избиране за член на Борда на Европол, изразявайки увереност в ползотворното бъдещо сътрудничество. От своя страна Цветанов го запозна с първите резултати от своята дейност, а именно повишаването на бюджета на Европол с 16 млн. евро - факт, който високо се оценява от новия директор на Европол Катрин ДеБол. Отпуснатите допълнителни средства ще бъдат използвани за повишаване на аналитичния капацитет на службата.

По време на разговора Цветан Цветанов и Алън Бързин обсъдиха въпроси на граничната сигурност и противодействие на трансграничната престъпност.

 

< Назад