04.02.2017

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев: ГЕРБ показа, че няма друга работеща партия

За 10 години ГЕРБ показа, че в държавата  няма друга работеща партия.  Няма друго управление, освен това на Бойко Борисов, при което да има постигнато по-голямо развитие на страната ни. Цялата експертиза е в ГЕРБ. Казвам ви го не защото сме ние, а защото това е истината.  Това заяви председателят на МГЕРБ Георг Георгиев по време на среща с младежи от ГЕРБ-Пловдив. На събитието присъстваха членовете на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ -Пенчо  Малинов, Николай Диков, Михаела Иванова, Полина Христова и Веселина Юрукова.

Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев обясни, че основните акценти от предизборната програма на партията са готови. „Основният ни  приоритет е образованието.  Децата трябва да се върнат в училище, защото ни трябва образована нация“, добави той. Георгиев отчете, че  неграмотността сред децата е проблем, чието разрастване застрашава цялостното развитие на държавата.  „Планираме двойно увеличение на учителските заплати в рамките на 4-годишен управленски мандат.  Длъжни сме да защитаваме с всички сили достойнството на учителската професия. Семействата, чиито деца не ходят на училище, няма да получават социални помощи“, отчете Георгиев. Той допълни, че в програмата специално внимание ще бъде отделено на младежките политики.  Председателят на МГЕРБ изтъкна, че борбата с корупцията по всички етажи на властта ще бъде задълбочена, благодарение на специализирано единно звено.

„Започва да се развива мантрата, че ГЕРБ се подава на популизъм, което категорично не е вярно. Зад всяко едно число стои финансов разчет. Всичко в нашата програма е абсолютно постижимо. ГЕРБ не дава празни обещания, ние не сме БСП”, категоричен бе той.

Георг Георгиев изтъкна, че Пловдив е чудесен пример за правилно водена политика, насърчаваща инвестиции и иновации.

Пенчо Малинов, член на НИС заяви, че младите  хора трябва да доказват политическата си отговорност.  Той обобщи, че предстои традиционният зимен университет на МГЕРБ.

„Ако ГЕРБ прави всичко възможно да създава предпоставки за развитие на страната, БСП правят точно обратното. ГЕРБ след 10 години излиза с нови приоритети и със заявка за пълен мандат,  докато БСП разчита на празни обещания“, изтъкна Николай Диков. Той  припомни, че по време на правителството на Орешарски страната ни е била в пълен застой.

< Назад