12.06.2017

Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова присъства на освещаването на новия самостоятелен български православен храм „Св. Иван Рилски“ във Виена

Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова присъства на освещаването на български православен храм „Св. Иван Рилски“ във Виена. Тя поднесе посланието за здраве и просперитет на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който бе изпратил официален поздравителен адрес. Поздравителни адреси към Отец Иван Петкин, настоятел на православната църква "Свети Иван Рилски" във Виена, изпратиха министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланика на Република България във Виена.

„Православната вяра и Църква винаги са били ключови за съхраняване на българския дух и идентичност. Вярвам, че в настоящите времена на предизвикателства, Църквата остава един незаменим стожер на българското – както в рамките на родината, така и извън нея. Пожелавам Ви успех и удовлетворение в изпълнение на благородната Ви кауза“, се казва в поздравителния адрес, изпратен от Цветан Цветанов.

„Огромната българска общност в австрийската столица, която наброява повече от 25 хил. жители, тържествува и празнува голямата радост да има ново, красиво, собствено място за срещи и молитви. Благодарим за усилията на отец Петкин, на цялото духовенство във Виена, на нашето българско посолство и на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският Митрополит Антоний“, сподели Ирена Соколова след събитието.

Храмът „Свети Иван Рилски“ във Виена се намира на адрес Dunklergasse 21, 1120 Wien.

< Назад