29.03.2017

Председателят на ЕНП Жозеф Дол поздрави лично Бойко Борисов за победата на ГЕРБ на изборите

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол поздрави лично председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за победата на партията на изборите в България. Двамата разговаряха в рамките на Конгреса на ЕНП в Малта. Дол пожела на Борисов много сили в сложната политическа ситуация както в страната, така и в Европа. Председателят на ЕНП изрази надежда за бързо сформиране на работещо и стабилно българско правителство, ръководено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Жозеф Дол заяви пред Борисов, че като премиер той ще продължи да получава цялата подкрепа на ЕНП по всички въпроси, както и лично неговата помощ. „Уверен съм, че ще се справиш. Ти си истински европейски лидер. Очаквам с нетърпение да вземеш мястото на премиер на България, защото твоята помощ винаги е била важна по време на европейските съвети. Сигурен съм в твоите сили и възможности“, каза още Дол.

От своя страна председателя на ГЕРБ благодари за подкрепата на ЕНП по време на предизборната кампания в страната ни. Бойко Борисов подчерта, че цени високо посещенията в България на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и на председателя на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.

< Назад