07.12.2018

Празнични курбани на Никулден дадоха районните структури на ГЕРБ в Пловдив

Над 1600 порции риба и рибен курбан бяха раздадени на празника на Свети Николай Чудотворец в храмовете в Пловдив по инициатива на районните структури на ГЕРБ. След празничните служби ритуалната храна бе осветена от свещеници и наречена за здраве и добруване на Пловдив и неговите граждани.

В район "Южен" в храма "Свети Прокопий" в квартал Коматево се превърна в традиция на големите християнски празници членовете на организацията с ръководител общинският съветник Георги Василев да организират курбани за миряните от района.

Представители на ГЕРБ в "Западен" с ръководител кметът на района Димитър Колев раздадоха ритуалната храна в черквата "Свети Климент Охридски" в квартал „Христо Смирненски“.

В най-големия пловдивски район - "Централен", от партийната организация с ръководител районният кмет Георги Стаменов дадоха курбан за миряните в храма „Свети Харалампий".

Инициативи за празника се проведоха и в районите „Тракия“ и „Северен“.

В деня на Свети Николай Мирликийски Чудотворец кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и областен координатор на ГЕРБ в града присъства на празника в черквата „Свето Преображение Господне“. Той честити Никулден на присъстващите и пожела на всички здраве и благополучие.

< Назад