27.08.2017

ПП ГЕРБ Тунджа организира народен събор в село Скалица

Стотици участници се включиха в организирания от ПП ГЕРБ Тунджа фолклорен празник „Скалица пее е танцува“, който се проведе пред читалище „Светлина 1928“ в село Скалица.

Целта на организаторите бе да даде сцена за изява съставите по селата от общината и да приобщи още хора към каузата за съхраняване на българските традиции и фолклор.В събора участваха оркестър „Преслав“ и седем фолклорни групи  от селата Маломир, Хаджи Димитрово, Генерал Тошево, Роза и др.

На събитието присъстваха заместник областния управител на Ямбол Волен Дичев,общинският ръководител на ПП ГЕРБ Атанас Христов и общински съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет-Тунджа.

Към жителите, гостите на селото и участниците в програмата се обърна в приветствието си главният организатор на събитието Костадин Костов-общински съветник от ПП ГЕРБ Тунджа.Той благодари на всички тях за усилията, които полагат за запазването на българския дух и българската традиция чрез различните форми на нашия забележителен фолклор.

Идеята на организаторите и жителите на село Скалица е народният фолклорен събор „Скалица пее е танцува“ да стане традиционен.

< Назад