19.05.2014

ПП ГЕРБ-Силистра разясни важността на европейския вот

Срещи с членове и симпатизанти проведе ръководството на ПП ГЕРБ-Силистра и в село Калипетрово. Пред събралите се хора говориха общинският ръководител д-р Мария Стойчева, народният представител и областен координатор от ГЕРБ Стефан Господинов и заместник-кметът на община Силистра и областен координатор на Жени ГЕРБ-Силистра Денка Михайлова. Специален гост на събирането беше и кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Важността на европейския вот беше централната тема на разговорите. Мария Стойчева напомни, че управлението на ПП ГЕРБ винаги е полагало грижи за инфраструктурата.

Народният представител Стефан Господинов припомни, че общината е заварена с 10 милиона задължения след три мандата управление на кмет, подкрепен от БСП. "Правителството на ГЕРБ се застъпи за нашата община. В нашата община влязоха 4.5 милиона извънредна субсидия, с които разплатихме стари задължения, за да не обяви общината фалит. Това направихме ние", каза Господинов. Той представи листата с кандидати на ПП ГЕРБ за евродепутати. "Никой не иска да излезе на дебат с Томислав Дончев, включително и Станишев", подчерта Стефан Господинов.

Кметът на община Силистра д-р Найденов обяви, че предстои асфалтиране на две улици, както и ремонт на мост в селото, като дейностите са финансирани от общинския бюджет, въпреки трудностите. Найденов припомни и разпределените от правителството Орешарски 500 милиона лева за българските общини. По думите му от тези пари до община Силистра са достигнали пари само за селата Йорданово и Брадвари, в които живеят етнически малцинства. "Ние подготвихме и изпратихме в министерството по всички изисквания проект за довършване на канализацията на село Калипетрово. Това не беше одобрено", каза д-р Найденов.


< Назад