29.10.2019

ПП ГЕРБ - Дупница осъди скандалното поведение на кандидата за кмет на БСП Първан Дангов в изборната нощ

С декларация ПП ГЕРБ – Дупница осъди остро скандалното поведение на кандидата за кмет на БСП Първан Дангов и хора от неговия щаб в изборната нощ.

В декларацията се казва: „Уважаеми дупничани, ПП ГЕРБ - Дупница протестира срещу поведението на кандидата за кмет на община Дупница Първан Дангов и хора от неговия щаб, което опорочи изборния процес на 27 октомври. След приключването на изборния ден, г-н Дангов и негови съратници в противоречие на закона окупираха помещението, в което работят членовете за Общинската избирателна комисия – Дупница. По груб и арогантен начин те се опитаха да влияят в своя полза при отчитането на протоколите, подадени за избор на кмет на общината, за общински съветници и кметове на кметства. Членовете на ОИК бяха принудени да работят под напрежение, като е възможно това да е довело и до грешки при определяне на резултатите. Хората от щаба на Дангов си позволяваха да правят забележки на служителите от ОИК, снимаха с камерите на телефоните си и, изобщо, направиха всичко възможно, за да нагнетят напрежение.

Описаният случай беше завършекът на едно абсолютно недопустимо поведение, което Дангов демонстрира през целия изборен ден. Членове на изборни комисии, например, ни сигнализираха, че той е влизал в помещения, в които са разположени секции, държал се е грубо и предизвикателно, като дори си е позволявал да влиза в тъмните стаички, което също противоречи на закона.

ПП ГЕРБ - Дупница заявява, че Дангов и компания грубо опорочиха изборния процес. След тази демонстрация на нахалство, приключилият първи тур на изборите не може да се нарече честен. Отчитайки всичко това, ние не можем да бъдем сигурни, че кампанията за втория тур на изборите в Дупница ще протече по правилата. Призоваваме всички компетентни органи да бъдат бдителни и да следят за честността и законосъобразността на кампанията и на самия изборен процес.“

 

 

 

 

< Назад