29.09.2016

По предложение на съветниците от ГЕРБ се отпуснаха премии за състезателите от Сапарева баня, участвали в Световното по планинско бягане

По предложение на съветниците от ПП ГЕРБ, Общинският съвет в Сапарева баня отпусна парични премии за тримата състезатели от общината, участвали в Световното по планинско бягане. Бегачите Любомира Пехливанска, Димчо Мицов и Йоана Гелева ще получат по 400 лв. от Община Сапарева баня. Това е максимумът на финансовото поощрение, което може да бъде дадено по Правилника на Общинския съвет. Предложението на съветника от ГЕРБ Христо Милтенов бе прието с пълно мнозинство от 13-те общински съветници в Сапарева баня по време на изминалата сесия. Гласуваното решение бе приветствано и от кмета на общината Калин Гелев.

 

Тримата млади спортни надежди от Сапарева баня взеха участие в 32-рия Световен шампионат по планинско бягане, на който общината бе домакин тази есен, на 11-ти септември. Любомира Пехливанска и Йоана Гелева се състезаваха при девойки старша възраст, а Димчо Мицов при мъжете.

 

 

 

< Назад