30.05.2019

По покана на СГЕРБ лекция в Добрич изнесе водещият невролог проф. Ара Капрелян

При голям интерес премина срещата-разговор в Добрич с един от водещите невролози у нас проф. д-р Ара Капрелян. Тя бе на тема „Заболявания на мозъка: Паркинсон, Алцхаймер, Мултипленна склероза“ и бе инициирана от Старейшини ГЕРБ-Добрич. Форумът бе от поредицата срещи на здравна тематика, които се организират от структурите на ГЕРБ-Добрич. В него участваха също лекари и пациенти на проф. Капрелян.

Срещата бе открита от секретаря на общинската организация на ГЕРБ-Добрич Зорница Михайлова, която благодари на проф. Капрелян за готовността да се срещне с аудиторията в Добрич, да я запознае с този вид заболявания, но и да отговаря на въпроси.

Проф. д-р Ара Капрелян е ръководител на катедрата по нервни болести и невронауки в Медицинския университет във Варна и началник на направление „Неврология“ в Университетска многопрофилна болница „Св. Марина“. Той подчерта сериозността на тези заболявания и отражението им и върху социалния живот на болните. По думите му деменцията е епидемията на 21 век. „Всяка година в Европа се регистрират около два милиона и половина нови случая. Ако не се открие ефикасно лекарство, цифрите ще достигнат до 130 милиона, алармира още проф. Капрелян.

В хода на разговорите бяха поставени въпроси, които очертаха следващи теми за гостуване на проф. Капрелян.

 

< Назад