30.10.2018

По покана на депутата Владимир Тошев, бившият финансов министър Симеон Дянков представи книгата си „Накъде върви Европа” във Видин

По покана на народния представител от ГЕРБ-Видин Владимир Тошев, бившият финансов министър Симеон Дянков представи във Видин книгата си „Накъде върви Европа. Предизвикателства пред растежа”. Дянков представи своя съвместен труд с Андерс Асулнд пред представители на областната структура на ГЕРБ – Видин. В книгата авторите проследяват икономическата история в Европа, анализират заплахите пред европейската икономика и представят амбициозна програма за структурни реформи.

„Симеон Дянков е голям приятел на Видин. Завършването на Дунав мост 2, асфалтирането на булевард „Панония”, ремонта на надлеза, реновирането на „Кръстата казарма” се случиха с неговата силна подкрепа на политик и финансист. Радвам се, че можем да го посрещнем във Видин, и че Видин е първият град извън София, в който Симеон Дянков представя „Накъде върви Европа”, каза народният представител Владимир Тошев.

Винаги съм имал интерес към Северна България. В момента имаме добра икономическа ситуация, бюджетът е пълен. Сега е моментът е да мислим как да развием Северна България. Това каза пред актива на ГЕРБ – Видин Симеон Дянков, който сподели, че си спомня посещенията си във Видин 2009-2010 година. „Спомням си как хората ме срещаха и ми казваха, че проектът „Дунав мост 2” никога няма да се реализира. Но Дунав мост 2 е факт”, посочи Дянков. Той коментира, че влизането в Еврозоната е пътят напред за България. Според Симеон Дянков пенсионната и здравната реформи са най- трудните реформи не само за България, но и в света. „Как Европа може да разработи стратегия за по – висок растеж? Кои трябва да са основните компоненти на тази стратегия? Кои мерки са сравнително лесни приложими и могат да доведат до бързи подобрения?”, така Симеон Дянков коментира основните въпроси, върху които се фокусират в съвместния си труд двамата автори. „Фокусирахме се върху няколко големи въпроса и съответно предлагаме големи отговори”, заяви Симеон Дянков.

 

< Назад