17.06.2019

По инициатива на народния представител Нели Петрова във Варна ще представят книгата „Останете живи”

По покана на народния представител от Парламентарната група на ГЕРБ Нели Петрова във Варна ще гостува Георги Стоянов - автор на книгата „Останете живи”, която е посветена на каузата да се спре войната по пътищата.

Със съдействието на дирекция „Превенции” в община Варна изданието ще бъде представено в морската столица на 17 юни (понеделник). Срещата на автора с варненската публика ще се състои от 12:00 ч. в зала 12 (на втория етаж) в Младежкия дом.

„Останете живи” събира истории на участници в инциденти, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени по пътищата на страната ни. Чрез книгата варненският депутат Нели Петрова, която загуби дъщеря си при катастрофа на пешеходна пътека, се надява повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението.

„Тази книга е за инстинкта ни за самосъхранение”, споделя авторът Георги Стоянов, изтъквайки, че човешкият фактор влияе най-много за големия брой жертви по пътищата, а кървавата статистика изобилства от инциденти в резултат на несъобразена или превишена скорост, неправилно изпреварване, неспазване на дистанция, навлизане в насрещното, отнемане на предимство, технически неизправни автомобили, шофиране след употреба на алкохол и наркотици, сядане зад волана без книжка, управление без колан, гонки и др.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

 

< Назад