10.07.2019

По инициатива на ГЕРБ в Трявна стартира кампания за събиране на пластмасови капачки за изграждането на нова спортна зала

Представители на общинското ръководство на ГЕРБ в Трявна и  членовете на местния парламент от партията дариха голямо метално сърце за събиране на пластмасови капачки на жителите на общината.

"От години тревненци мечтаят за спортна зала, която да даде възможност за развитието на повече видове спорт, по-добри условия за спортно-състезателна дейност на съществуващите спортни клубове и приобщаването на повече деца и младежи към спорта. Именно важността на темата в Трявна и припознаването й от голяма част от местната общност ни подтикна към идеята за изработване на сърце за събиране на капачки, което да дарим на тревненската общественост“, коментира общинският ръководител на ГЕРБ Мария Пенева.

По думите й в годините назад тази тема е обсъждана многократно от спортисти, общественици, политици и граждани, които са споделяли идеи и мнения, и са търсили възможности за изграждането на спортна зала.

„Вярвам, че каузата на това сърце ще обедини всички тревненци без значение от техните възможности, различия, политически пристрастия. Наясно сме, че средствата, събрани от предадени за рециклиране капачки не биха могли да осигурят целия финансов ресурс за спортна зала в града, но желанието ни е това сърце и кауза да се превърнат в символ на  обединение на цялата местна общественост, за да успеем в най-кратки срокове заедно да превърнем тази идея в реалност", коментира още общинският ръководител на ГЕРБ Мария Пенева.

Дарението беше прието от заместник-кмета на Община Трявна Николина Николова, която благодари за него и подчерта, че вече се разработва идеен проект за спортна зала, който ще бъде представен пред местната общественост и подложен на широко обществено обсъждане. Николова коментира, че действително е време това значимо за тревненци съоръжение да се реализира и че вярва, че с обединените усилия на местната общност това ще се случи.

 

 

< Назад