21.04.2018

Пламен Нунев участва в откриването на националния турнир по вдигане на тежести в Русе

Народният представител от ГЕРБ-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев участва в откриването на седмото издание на ежегодния турнир по вдигане на тежести „Купа Русе“. На официалното събитие в зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ присъстваха още зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, президентът на Тежкоателетически спортен клуб – Русе доц. д-р Кирил Панайотов, директорът на Ученическа спортна школа – Русе Мая Петрова, директорът на СОУ „Йордан Йовков“ – Русе Еленка Димитрова, управителят на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов, както и треньорите на клуба Кръстина и Радослав Атанасови. Специални гости бяха старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, президентът на федерацията по щанги Неделчо Колев, секретарят на БФЩ Борислав Гидиков, както и шампионите Нено Терзийски, Янко Русев, Йордан Митков, Румен Александров, Стефан Топуров и Нораир Нурикян.

 

„Надявам се малките състезатели да вземат пример от големите шампиони и светила, които са тук. Радвам се, че русенският клуб започна годината много добре със сребърен медал от европейското първенство по вдигане на тежести. Надявам се, че доц. д-р Кирил Панайотов ще продължи да утвърждава вдигането на тежести като основен спорт в град Русе и региона“, заяви в приветствието си Пламен Нунев.

 

В състезанието по вдигане на тежести се включиха близо 100 млади щангисти от Русе, Добрич, Варна, Сливен, Сопот, Карлово, Асеновград и др. Пред публиката излязоха и тримата млади щангисти, които извоюваха медали за България на приключилото преди няколко седмици Европейско първенство по вдигане на тежести – Стилян Гроздев от Русе, който завоюва сребро в двубоя в категория до 62 килограма, Георги Шиков, който стана сребърен медалист в двубоя в категория до 105 килограма и Даниела Пандова, която завоюв а бронз в категория до 48 килограма. В надпреварата взеха участие и други състезатели от разширения състав на националния тим по вдигане на тежести.

 

< Назад