15.09.2019

Пламен Нунев посети традиционен Римски пазар на крепостта Сексагинта Приста в Русе

Областният координатор на ГЕРБ-Русе и народен представител Пламен Нунев посети днес традиционния Римски пазар, който се провежда на крепостта Сексагинта Приста. Той беше придружен от Диана Иванова – кандидат за кмет на Русе, издигнат от ГЕРБ, и от общинския ръководител на партията Росен Даскалов.

Майстори и занаятчии от Русе и региона през целия ден представят своята продукция – млечни и пчелни продукти, сокове, вина, ръчно изработени бижута, рисувано стъкло, декорации, свещи, сувенири.

Посетителите имат възможност да видят как се правят монетите от римско време, а грънчар демонстрира как се изработват съдове от глина. В същото време легионери от Първа тракийска кохорта демонстрираха бойни техники и въоръжение от епохата на Древен Рим.

„За мен бе вълнуващо да присъствам на оригиналните възстановки и атрактивни демонстрации на традиционния Римски пазар на крепостта „Сексагинта Приста“. Впечатли ме творческото вдъхновение в претворяването на епохата на Древен Рим - автентичните занаяти и ръчна продукция, неповторимите костюми и демонстрации“, заяви Диана Иванова.

Организатор на римския пазар е Регионален исторически музей - Русе. Събитието се случва с подкрепата на Общинско предприятие "Русе Арт".

13 септември 2019 година                                      Пресцентър на ГЕРБ - Русе

 

< Назад