14.03.2021

Петя Аврамова в Мизия: Предстои ремонт на 100 км републикански пътища в област Враца

„Ремонтираните и обновени улици в община Мизия са резултат от синхрона между местната власт и правителството“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца инж. Петя Аврамова при представянето на кандидатите в Мизия. „Благодарна съм на премиера Борисов за подкрепата към Северозапада и нашата област“, допълни Петя Аврамова.

Кандидатите за народни представители Петя Аврамова, Красен Кръстев, Малина Николова, д-р Иво Ралчовски, Мирослав Комитски и Мартин Харизанов бяха придружени от кмета на Община Мизия Валя Берчева и кмета на с. Софрониево Демира Димитрова. Петя Аврамова припомни някои от по-големите проекти на територията на област Враца. Съвсем скоро в района ще стартират и ремонтни дейности по над 100 км. републикански пътища.

„През следващите 4 години планираме да инвестираме сериозно в профисионалното образование“, коментира кандидатът на народен представител от ГЕРБ-СДС Малина Николова. „Заедно с Валя Берчева на територията на Община Мизия сме направили първите стъпки в тази посока, като от следващата учебна година в местната гимназия ще бъдат разкрити нови професионални паралелки, които да бъдат полезни на бизнеса в общината“, добави тя. Малина Николова припомни накратко водената от правителството политика за повишаване на доходите и подкрепа за работещите в сферата на образованието, социалните дейности и медицинските работници.

„Всичко, което се случва в последната година и половина на територията на общината - е благодарение на подкрепата на Петя Аврамова“, каза пред съгражданите си кметът на Мизия Валя Берчева. „За да продължи развитието на Община Мизия, трябва да имам подкрепата на хора, които мислят за гражданите на общината ни. Само една година, след като заведох Петя Аврамова до ул. Косанска и тя се увери колко голям е проблемът за хората, които живеят на нея, улицата вече е ремонтирана“, допълни Валя Берчева.

Община Мизия е получила допълнителни целеви средства с постановления на МС в размер на 4, 7 млн. лв. С тях са извършени ремонти на уличната мрежа на територията на цялата община и неотложни аварийно-ремонтни дейности вследствие на наводненията и проливните дъждове.

 

< Назад