09.07.2018

Отворено писмо на МГЕРБ до МО на БСП

До

Националния съвет на МО на БСП

ОТВОРЕНО ПИСМО

от

Младежи ГЕРБ

 

Уважаеми млади колеги от БСП,

 

Призивите за обединение около интересите на младите хора звучат прекрасно и биха срещнали нашата подкрепа, ако имахме ясната индикация на база реалните Ви действия, че не са плод на поредната демагогия и търсене на тема за конфронтация от представляваната от Вас БСП.

Апелите Ви щяха да имат много по-голяма стойност, ако бяха намерили място в публичното пространство по време на управлението на злополучния кабинет „Орешарски“, когато хиляди студенти в цялата страна вместо разбиране и диалог, срещнаха неглижиране и полицейски палки. Щяха да звучат актуално и ако Вашите представители в Народното събрание не бяха направили опит да торпилират Закона за младежта или бяха подкрепили Закона за доброволчеството – и двата реално даващи правна база за овластяването на младите хора, за което, доколкото се разбира, се борите и Вие.

Тъй като очевидно лидерите Ви не намират сили да отговорят на поставените от нас въпроси, нека се обърнем и към Вас в опит да получим правдоподобни отговори.
Запитахте ли народния представител от БСП – Лява България Иво Христов дали имаше предвид Вас, или имаше предвид онези, чиито интереси защитавате, когато нарече 80% от българите „дебили“? Обадихте ли се на Вашите връстници, приятели, колеги, съученици, членове на МО на БСП да ги успокоите, че водата в столицата не е отровена, както твърдеше депутатът Таско Ерменков? Онези около Вас, чиито семейства са загубили близки, разбраха ли, че т.нар. „Народен съд“ е „необходимо правосъдие“, както изтъкна Валери Жаблянов? Ще разчитате ли на съдействието на народния представител със свален имунитет и обвинение в купуване на гласове Манол Генов да Ви помогне с привличането на избиратели, които да подкрепят Вашите млади представители?

Отговорите на тези въпроси – честни и открити, биха възвърнали част от загубената легитимност да говорите за правата на младите в държава, която в редица сектори се бори с последиците от управления, които макар да не помните, принадлежат на представляваната от Вас БСП.

И за да дадем пример за реалната алтернатива, а не тази която стои само в празните думи - до момента политическото пространство в България не познава друга партия освен ГЕРБ, която да е придала по-голямо значение на овластяването на младите хора. Народни представители, реално членове на Младежи ГЕРБ, евродепутати реално членове на Младежи ГЕРБ, членове на правителството, реално членове на Младежи ГЕРБ, кметове и общински съветници, реално членове на Младежи ГЕРБ. Това, колеги, не са пожелания за бъдещето, а факти и настояще, които носят име, фамилия и позиция.

В заключение - дебати, уважаеми колеги, се водят между равностойни опоненти. Ние сме готови винаги и по всяко време да се срещнем с представители на Вашето Младежко обединение, когато към проблемите и предизвикателствата се подхожда с искреност и отговорност, а не под инструкциите на партиен пресцентър, който изпитва затруднения и опитва да печели време, за да намери отговори дори за собствените си членове, заради необяснимите действия на собственото си ръководство.

С уважение,

Екипът на Младежи ГЕРБ

< Назад