17.01.2020

Отново над тон събрани капачки от кампанията „Голямото сърце на Бургас“

Над тон пластмасови капачки отново бяха събрани и предадени на УМБАЛ-Бургас от клуб „България за младите“ към ГЕРБ. Кампанията в морския град продължава, а металната конструкция на площад „Тройката“, в която бургазлии остават непотребната пластмаса, се пълни за броени дни. Голямата цел е рециклиране на пластмаса за закупуване на реанимобил с апаратура за бебета за нуждите на бургаската болница.

В сортирането и предаването на чувалите с капачки за пореден път се включиха членове на различни структури на ГЕРБ-Бургас заедно с Таня Анестиева, която е инициатор на идеята. Последният отчетен резултат е 1020 кг.

Инициативата „Голямото сърце“ стартира през януари 2018 г. и вече има хиляди последователи в града. Кампанията обхвана и други населени места не само в областта, но и в цялата страна. Сред най-активните участници са деца от учебните заведения, които заедно с класните си ръководители редовно предават големи количества непотребна пластмаса.

Освен с хуманната цел за закупуване на реанимобил, кампанията „Голямото сърце на Бургас“ е и в синхрон с усилията, които се полагат за опазване на околната среда и борбата със замърсяване от пластмасови отпадъци. Съгласно новите правила на Европейския съюз, приети чрез Директива миналата година, до 2021 г. ще бъдат забранени пластмасовите чинии, прибори, сламки, дръжките на балони и клечките за уши.

Желаещите да се информират за развитието на кампанията, могат да го направят във Фейсбук на https://www.fb.com/FillBurgasBigHeart. На нея периодично се публикува информация за предадените количества, както и видовете пластмаса, която може да бъде събирана.

 

 

 

 

< Назад