03.06.2020

Откриха официално първия общински многоетажен паркинг в Пловдив

Официално бе открит първият общински многоетажен паркинг в Пловдив. Съоръжението се намира в район „Западен” и осигурява места за 150 автомобила. На символичната церемония присъстваха общински съветници, кметове и представители на организацията на ГЕРБ в града.

„Благодаря на предишния кмет на Пловдив инж. Иван Тотев за това, че ми гласува доверие и заедно стартирахме този проект, който днес вече е факт. Благодаря и на кмета Здравко Димитров, заедно с който завършихме проекта в настоящия мандат, на всички колеги, които уважиха това събитие, както и на фирмата-изпълнител. Убеден съм, че с подобен род паркинги ще решим до голяма степен проблема с паркирането в града”, заяви в приветствието си кметът на район „Западен” Димитър Колев, който заедно със Здравко Димитров и други официални лица преряза лентата.

Инвестицията е на стойност 3,3 милиона лева с ДДС. Паркингът е на три нива, като на всяко от тях има места за хора с увреждания. Паркирането е напълно автоматизирано – с автомати за самотаксуване, бариери и видеокамери. Освен за почасово паркиране, се предлага и възможност за месечни абонаментни карти. На партерното ниво са обособени три големи търговски площи, които ще се отдават на търг под наем.

< Назад