14.02.2016

Общинският ръководител на ГЕРБ- Пазарджик Гинче Караминова уважи празника на лозарите и винарите в Огняново и Виноградец

Общинският ръководител на ГЕРБ- Пазарджик Гинче Караминова бе официален гост  на празника на лозарите и винарите във винарска изба „Беса Валей” край с. Огняново.  Задно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева  Караминова се включи в ритуала по зарязване на лозите.

Министър Танева пожела на всички производители да имат още по- успешна година и да пазят българските традиции, които ни обединяват през вековете. Тя изтъкна,че въпреки трудностите,  производството и износът на български вина нарастват спрямо предходните години. „България има ръст на износа за страни като Китай, Великобритания и Германия, в които има високи изисквания от страна на потребителите, и това потвърждава, че у нас се произвеждат изключително качествени вина”, посочи още Десислава Танева. Тя добави,че в момента в България има 262 оператори, които произвеждат вина, а през тази година се очаква броят им да се увеличи.

Преди празника в с. Огняново общинският ръководител на ГЕРБ- Пазарджик  Гинче  Караминова  уважи лозарите и винарите в с. Виноградец. Тя им пожела богата и качествена реколта през тази година, а вината им да бъдат неотменна част от  празничните трапези на все повече хора. В ритуалното зарязване в лозовите масиви край селото участва и народният представител от ГЕРБ д-р Дончо Баксанов.

< Назад