17.07.2019

Общинските съветници от ГЕРБ-Смолян: Едва ли има по-лицемерна и непристойна опозиция от тази в Смолян

„Едва ли в страната има по-лицемерна и непристойна опозиция, с лъжи, полуистини и внушения - да се опитва да саботира най-значителното събитие за страната“, се казва в декларация на групата съветници от ГЕРБ в Смолян по повод трето поред извънредно заседание на ОбС в Смолян за Роженския събор.

„За пореден път сме изправени пред абсурдна ситуация да ни се предлагат решения, които не са в нашата компетентност. Съдебната практика е еднозначна, а подобни решения страдат от съществени недостатъци, водещи актовете до най-тежките пороци, познати в правната доктрина. Категорично отказваме да участваме в този политически фарс, скалъпен от опонентите КРОС, БСП и едно политическо издание, с цел да провалят най-мащабното културно събитие на България за годината“, се казва в документа, прочетен от ръководителя на групата Ангел Безергянов. В него се изтъква, че Роженският събор в същността си е обединително събитие, а опозицията всячески прокарва разделителни тези в съзнанието на всички, които искат да почерпят сила от изконните български традиции.

„Размивате границата между истина и неистина, опитвате се да внушите подозрения за нечиста сделка, знаейки чия е собствеността на Роженските поляни. Опитвате се за пореден път да игнорирате факта, че терените не са общински. Нали знаете, че само за комунистите собствеността е без значение, а тя е частна и е предадена в аренда на Сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“. Именно заради това община Смолян партнира с това сдружение, а не с някой друг“, пише в декларацията.

Според съветниците от ГЕРБ мотивите в докладната се основават не на заинтересованост от общинския бюджет, който опозицията би похарчила до стотинка в неистовата й жажда за власт

В заключение Безергянов подчерта, че общинските съветници от ГЕРБ в Общинския съвет декларират пълната си подкрепа за предстоящото национално събитие. „Надяваме се на Роженските поляни да се съберат българите, които милеят за традициите ни, за песните, танците и музиката ни. Надяваме се да дойдат и чужденци, които искат да ни опознаят такива, каквито сме в Родопите и България“, подчерта той.

 

 

< Назад