05.02.2018

Николай Сираков: Омаловажавайки успехите на Габрово, БСП обижда неговите жители

Всички живеем на едно и също място, работим тук и наш дълг е да работим за развитието на нашия град. Неприятно е и не изглежда добре, когато политици омаловажат постигнатото в нашия град, когато се опитват да омаскарят града си. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Габрово Николай Сираков по повод поведението и коментари на политици от БСП-Габрово. „Когато казват, че няма инвестиции, че не се развива индустрията, всъщност обиждат всички онези работодатели и компании, които развиват дейността си в Габрово, обиждат всички габровци, които работят и реално градят икономическия образ на региона“, коментира още Николай Сираков.

„Нека политици от опозицията да не се превръщат в източници на информация пред „журналисти“, които целят омаскаряване на нашия град“, призова Сираков.

По думите му хората в политиката би трябвало да бъдат добър пример как трябва да се отнасяме към собствения си град и регион, да уважават постигнатото, да имат идеи как да го надграждат, да имат развита чувствителност, когато има пропуски, и конструктивно да дават предложения за поправяне на грешки, когато ги има.

Според него политиците сами избират дали да работят за региона си или да го очернят.“Всеки има своя избор – дали да бъде пътуващия керван, който ще стигне целта, или да бъде кучетата, които лаят след него“, заяви още Николай Сираков.

Той даде пример за мащабни инвестиции в града, като за доказателство в публичната сфера посочи два големи проекта, които в момента се реализират – проектът за интегриран градски транспорт, който предвижда реконструкция на кръстовището на жп гарата, на спирката „Рачо Ковача“, електронна система на всички спирки, ремонт на подлезите, ново регулиране на движението на 5 кръстовища, закупуването на 14 нови автобуса, както и проектът за изграждане на съвременна градска среда, който включва облагородяване на района на кв. „Колелото“, „Шиваров мост“, където се изгради и кръгово кръстовище, нова източна улица. „Дори само тези 2 проекта показват мащабните инвестиции в публична инфраструктура, усилията да се навлезе в райони, в които нищо не е правено от времето, в което са били построени“, коментира Сираков.

Относно икономическото развитие на Габрово, Сираков посочи официални цифри, които показват значителен ръст. Ако през 2007 година, откакто ГЕРБ печели за първи път избори в Габрово, БВП е бил 7325 лв., сега е нараснал на 10 358, което е близко средното за страната – 12 339 лв. Ръст се наблюдава и по отношение на заплатите и най-вече по отношение на преките частни инвестиции, които нарастват в пъти и достигат 2509 евро на човек.

„През последните месеци се случват сериозни инвестиции от вече действащи компании, които 3 пъти разширяваха производствата си. И всичко това е благодарение на хората в този град, това е успех на самите габровци. Той е нашият път да се справим с основния ни проблем – демографският. Трябва да уважаваме и ценим собствения си град, да създаваме условия за развитието му, а не да се опитваме да го омаскаряваме“, категоричен е Сираков.

< Назад